TOLLBODENE

Midt i hjertet av Oslo, mellom Operaen og Børsen, rehabiliteres Tollbodene for byggherre Entra.

inne i tollboden

– Dette er to fantastisk sjarmerende bygninger med en helt utrolig beliggenhet i Oslo sentrum. Vi er svært takknemlige for å få være med på å videreutvikle og ivareta disse bygningene, forteller en entusiastisk prosjektleder Trond Nordbak Øsmundset.

– Det er en flott beliggenhet, men det skaper noen utfordringer også. Vi har publikum og trafikk helt tett på byggeplassen til enhver tid hele døgnet, og riggområdet er relativt lite. I tillegg skal hele området innenfor byggeplassgjerdet settes i stand med sykkelparkeringer og brostein. Så noen logistikkutfordringer er det. Men med tydelige ansvarsområder og god dialog så løser prosjektorganisasjonen det på en bra måte.

Bygningene har forskjellige fredningsvedtak, noe som medfører litt andre typer utfordringer.

– Vår byggherre er aktivt deltagende i prosjektet og har løpende dialog med byantikvaren for å ivareta bygningene på best mulig måte. De to gamle byggene skal bindes sammen med et nytt bygg som skal fungere som inngangsparti. Det nye bygget har et flott arkitektonisk uttrykk i stål og glass. Så i dette prosjektet møter vi alle typer utfordringer, fra å ta vare på det gamle til å utvikle noe helt nytt, fortsetter Øsmundset.

Prosjektet er nå litt over halvveis.

– Slike gamle bygg byr alltid på noen overraskelser, og vi har måttet justere fremdriften vår litt underveis. Men gjennom godt samarbeid i prosjektet, så har vi funnet gode løsninger, og vi ser positivt på den siste fasen av prosjektet.

En søyle

Prosjektet har mellom 70 og 100 personer på byggeplassen hver dag.

– Det er høy aktivitet på alle fag ute på byggene nå, og det er utrolig gøy å se hvordan bygget endrer karakter for hver dag som går. Vi opplever at det er god stemning ute på byggeplassen. Vi har dyktige håndverkerne med forståelse for den type bygg dette er og som utfører en fantastisk jobb med å omsette arkitektens og rådgivernes ideer til de flotte byggene dette blir. Vi ser frem til å kunne overlevere det ferdige resultatet til byggherren, avslutter Øsmundset.


Trykk på Tag under for å lese mer om dette prosjektet